divendres, 6 de novembre del 2015




A Mundus Formació ens dediquem a la formació extraescolar a l'àmbit de l'ensenyament obligatori, post-obligatori i particular des de l'any 2009. Tenim àmplia experiència docent professional en matèries tecnològiques des de l'any 1999.
Oferim un ventall de cursos relacionats amb les TIC que poden ser interessants pels alumnes de Primària, ESO, Batxillerat, i fins i tot per a adults i empreses, ja que el seu futur proper és cada dia més exigent en l'ús i coneixement d'aquestes eines.

Tallers disponibles:

  • MECANOGRAFIA + WORD + POWER-POINT (a partir de Primària)
  • SCRATCH: PENSAMENT COMPUTACIONAL A L'ESCOLA (a partir de Primària)
  • BUSINESS ENGLISH ONE2ONE I GRUPS REDUÏTS (Adults)
  • DISSENY DE XARXES INFORMÀTIQUES (a partir de l'ESO)
  • COMUNICACIONS INALÀMBRIQUES (a partir de l'ESO)
  • FOTOGRAFIA AMB EL MÒBIL I RETOC DIGITAL (a partir de Primària)




MECANOGRFIA + WORD + POWER-POINT
                                 
A l'ESO és habitual que els professors de la majoria de matèries demanin treballs fets a ordinador, dossiers i presentacions audiovisuals, individuals o en grup, com a deures.

En aquest taller els alumnes aprenen 3 coses:


  1. Per una banda, a escriure "a màquina" amb tots els dits i amb velocitat. Però això ja no és el que era... ara fem servir un software especialitzat que els guia pas a pas, i no és possible enganyar-lo. En tot moment estan supervisats i dirigits pel professor. Els execicis estan allotjats al núvol, de manera que poden practicar també a casa o durant les vacances, si volen.
  2. En segon lloc està l'aprenentatge de Processador de Textos: Microsoft Word, Open Office Writer, i Libre Office Writer són els més habituals a les escoles. Com estructurar els continguts, combinant-los amb imatges, numeració de pàgines, cap i peu de pàgina, índex, inserció de formes, etc... Tot el que necessiten saber per a fer un treball impecable, perque el contingut importa, però l'embolcall també!
  3. Per altra banda aprenen el recursos visuals del Microsoft PowerPoint o Libre/Open Office Impress. Les transicions entre diapositives els agraden molt, com no... però també aprenen molts altres tipus d'efectes, correcta ubicació dels textos i imatges, inserció de música i vídeo, etc. Perque una presentació no consisteix en llegir diapositives, sino en fer arribar un missatge a aquells que ens miren i, sobre tot, fer que el recordin.
Depenent de les vostres necessitats, també es pot fer només MECANOGRAFIA.
Durada: tot el curs escolar, una hora setmanal
Grups: entre 5 i 15 alumnes
Més INFO sobre aquest taller a tallermecanografia.blogspot.com
Podeu veure un breu vídeo sobre el funcionament d'aquest taller aquí


SCRATCH:
PENSAMENT COMPUTACIONAL A L'ESCOLA


Té com a objectiu desenvolupar habilitats que els ensenyin a pensar amb lògica i a solucionar problemes amb múltiples fronts d'una manera racional, sense precipitació, planificant els passos a seguir, identificant prioritats, fent diagrames de fluxe, etc. Es basa en un llenguatge gràfic anomenat SCRATCH, dissenyat pel M.I.T. (Institut Tecnològic de Massachusetts). Consta de diferents tipus de blocs de funcions que s'ensamblen i interactuen entre sí. L'alumne ha de raonar com configurar-los i connectarlos per a resoldre el projecte plantejat pel professor.
No és un curset de programació d'ordinadors, ni de robots, ni de problemes de mates. Només es tracta de potenciar i exercitar la lògica racional que els ajudi en la presa de decissions i en la resolució de problemes de qualsevol tipus, ja que tindràn les habilitats que els permetran afrontar un repte amb perspectiva, valorant les opcions i les conseqüències per a arribar a la solució.

Durada: tot el curs escolar, una hora setmanal
Grups: entre 5 i 15 alumnes

Més INFO sobre aquest taller a tallerdescratch.blogspot.com
Podeu veure un breu vídeo sobre el funcionament d'aquest taller aquí




BUSINESS ENGLISH ONE2ONE I GRUPS REDUÏTS


Ningú dubta avui dia que l'anglès és una de les principals eines de desenvolupament personal i professional a nivell global. Per a millorar laboralment o per a viatjar amb més autoconfiança. Mètodes Oxford i New English File com a base, però amb especial atenció en la conversa, que sovint és el punt més feble. Orientació a negocis o a les necessitats particulars de l'alumne, amb molt material audivisual de suport d'elaboració pròpia. Despatx a l'Advanced Business Center de Granollers, amb tots el mitjans necessaris per al desenvolupament de l'activitat amb qualitat en un entorn professional.
Per a més INFO, fes clic aquí


DISSENY DE XARXES INFORMÀTIQUES


Coses tan habituals i quotidianes com rebre un email o connectar-se a Facebook passen gràcies a un munt de sistemes i protocols degudament implementats i sense el quals internet no existiria com el coneixem. La informació volta el món en fraccions de segon sense que en siguem conscients. Veurem com dissenyar, dimensionar i configurar des de la xarxa més petita a la més gran, com funciona tot plegat per dins i fins i tot com millorar-ho. Ethernet, protocols de xarxa, gestió de màscares i adreces IP, MS-DOS (si, encara existeix i és força útil!), xarxes físiques, routing bàsic, VoIP, IPTV, etc. Amb pràctiques a cada sessió.

Durada: dos trimestres escolars, una hora setmanal
Grups: entre 5 i 15 alumnes



COMUNICACIONS INALÀMBRIQUES

Cada dia més, ho volem tot sense fils. 3-4G, Wi-Fi, Bluetooth, Radioenllaços, NFC, Wimax, Satèl·lits, etc. Tot tipus de tecnologies inalàmbriques ens fan la vida diària més fàcil sense adonar-nos. Ens passem arxius de mòbil a mòbil, paguem les compres amb el mòbil, el GPS ens porta a la nostra destinació, però... com funciona?? Especial atenció al wi-fi domèstic i com optimitzar-lo. Pràctiques a cada sessió.

Durada: dos trimestres escolars, una hora setmanal
Grups: entre 5 i 15 alumnes


FOTOGRAFIA AMB EL MÒBIL I RETOC DIGITAL


Tots portem a la butxaca un aparell amb infinites possibilitats, però sovint ho infrautilitzem. La càmara d'un mòbil té certes limitacions, però pot fer fotos fantàstiques. Aprendrem què és l'enquadrament, la profunditat de camp, el color, la llum, la composició, les ombres, etc. I com no, retoc digital amb diferents nivells de dificultat i resultats realment sorprenents! Als centres educatius es pot organitzar un concurs fotogràfic anual per a cridar l'atenció dels alumnes i motivar-los a aparcar un moment el Whatsapp i dedicar un temps també a fer fotos. Pràctiques a cada sessió.
Podeu veure un breu vídeo demostratiu aquí

Durada: dos trimestres escolars, una hora setmanal
Grups: entre 5 i 15 alumnes



  
CONTACTE: mundusformacio@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada